Tämä sivusto käyttää evästeitä
1) sivuston käytön mahdollistamiseksi ja
2) kävijäseurannan toteuttamiseksi. Kävijäseurannan tietoja käytetään sivuston kehittämiseen ja toimivuuden ylläpitämiseksi.
3) mainonnan vaikuttavuuden arvioimiseksi ja kohdentamiseksi.
Voit lukea lisää tietosuojakäytänteistä täältä.
Ihon kuorinta – heleämpi ja kirkkaampi iho
Ihon kuorinta on yksi tehokkaimmista ja nopeimmista tavoista antaa kasvoille välitön kirkkausbuusti.
Olipa tavoitteesi pehmeämpi iho, tasaisempi sävy tai parempi hoitotuotteiden imeytyminen, kuorinta voi olla se puuttuva palanen ihonhoitorutiinissasi.
Mutta mikä kuorintatyyppi sopii sinulle, kuinka usein ihoa kannattaa kuoria – ja miksi kuorinta on niin tärkeää?
Mitä ihon kuorinta tekee?
Ihon pinta koostuu osittain kuolleista ihosoluista, jotka hilseilevät pois luonnollisesti noin 28 päivän välein. Tämäkin luonnollisesti vaihtelee iän mukaan. Teineillä uusiutumistahti voi olla 14 päivää ja hyvin hyvin aikuisella iholla jopa 90 päivää. Kuorinta nopeuttaa tätä uusiutumisprosessia hellävaraisesti, poistaen ihon pinnalta kuolleet solut, liiallista talia ja epäpuhtauksia.
Tuloksena on:
Kuorinnan jälkeen iho näyttää usein välittömästi heleämmältä ja tuntuu raikkaalta ja uudistuneelta. Se on täydellinen askel ennen tärkeitä menoja tai silloin, kun iho tuntuu tunkkaiselta ja elottomalta.
Mekaaninen vai entsymaattinen kuorinta – kumpi sopii sinulle?
1. Mekaaninen kuorinta
Mekaaninen kuorinta sisältää pieniä rakeita – esimerkiksi sokeria, suolaa, savea, mikrokiteitä tai murskattuja kasvien siemeniä. Näillä rakeilla kuollut ihosolukko hierotaan pois pyörivin liikkein.
2. Entsymaattinen kuorinta
Entsymaattiset tai kemialliset kuorinnat sisältävät esimerkiksi hedelmäentsyymejä (kuten papaija tai ananas) tai mietoja happoja (esimerkiksi maitohappo, mantelihappo).
3. Hybridikuorinnat
Jotkut tuotteet yhdistävät molemmat tekniikat – rakeet ja entsyymit – tarjoten tehokkaan mutta tasapainoisen lopputuloksen. Kuten kaikilla kuorinnoilla, myös näillä yhdistelmäkuorinnoilla on aina omat käyttötapansa. Noudata siis aina tuotevalmistajan ohjeistusta niin sinun pitäisi säästyä suuremmilta vaivoilta.
Kuinka usein ihoa kannattaa kuoria?
Vaikka kuorinta tuntuu ihanalta ja saa aikaan näkyviä tuloksia, sen kanssa kannattaa olla maltillinen. Iho uusiutuu luonnostaan, eikä sitä tarvitse kuoria jatkuvasti.
Yleisohjeet:
Liiallinen kuorinta voi heikentää ihon suojamuuria, aiheuttaa kuivuutta, ärsytystä ja jopa näppyjä. Kuuntele ihoasi: jos se tuntuu kiristävältä, punoittavalta tai kutisevalta, vältä kuorintaa ja keskity kosteutukseen ja rauhoittamiseen.
Milloin kuorintaa ei kannata tehdä?
Vaikka kuorinta on useimmiten hyödyllinen osa ihonhoitoa, joissain tilanteissa se voi tehdä enemmän hallaa kuin hyötyä:
Tällöin kannattaa hoitaa iho ensin rauhalliseksi ja vahvistaa sen suojamuuria ennen kuin palaa kuorintatuotteiden pariin.
Kuorinnan jälkeen – älä unohda kosteutusta
Kuorittu iho on vastaanottavainen, mutta myös alttiimpi kosteuden haihtumiselle. Siksi on tärkeää käyttää kuorinnan jälkeen kosteuttavaa seerumia ja voidetta, jotka palauttavat ihon kimmoisuuden ja estävät kuivumista.
Erityisen tehokas yhdistelmä on kuorinta + naamio.
Halutessasi voit myös käyttää kuorinnan jälkeen esimerkiksi kosteuttavaa naamiota – se vie hemmottelun uudelle tasolle! Levitä naamio kuivalle iholle heti kuorinnan jälkeen ja anna vaikuttaa jopa parikymmentä minuuttia – riippuen tietenkin naamiosta. Voidemaisia kosteuttavia ja ravitsevia naamioita voit hyvin pitää pidempäänkin. Kirkastavia tai kuorivia naamioita en heti kuorintavoiteen jälkeen tietenkään iholle suosittele. Yhteisvaikutus voi olla ihollesi liikaa ja iho ärtyy liiaksi.
Yhteenveto: Miksi ihon kuorinta kannattaa?
Kun kuorinta tehdään oikein ja oikealla rytmillä, se tukee ihon luonnollista uusiutumista ja tekee ihonhoidosta entistä tehokkaampaa.
Muista: ihonhoidossa vähemmän on usein enemmän. Yksi hyvin valittu kuorintatuote ja säännöllinen käyttö voivat tehdä ihmeitä.
Related Posts
pH formula Touch therapy-kasvohoidon testaus
Kävin testaamassa pH formulan Touch therapy-hoitoa ja sain myös ihon pinnoituksen samalla reissulla. Tämä sama juttu hieman tiiviimmässä paketissa on ilmestynyt keväällä PINNIssä. Mikään ei tyynnytä myrskyn lailla vellovaa mieltä paremmin kuin toisen ihmisen kosketus. Ei siis ole sattumaa, että erilaiset hieronnat ovat edelleen haluttuja hoitolapalveluita happokäsittelyiden ja laitehoitojen rinnalla. pH formula nostaa omat ihon… Lue lisää
Ongelmana maksaläiskät
Kirjoitus sisältää *mainoslinkin Hyperpigmentaatio eli maksaläiskät on iholla esiintyvä selkeärajainen ruskea tai tummanruskea pigmenttiläiskä jossain päin kasvoja. Yleisimmät esiintymispaikat ovat otsa, ohimot, posket, kaula ja huulten seutu. Eli vähän niin kuin koko kasvot. Voi niitä vartaloltakin löytyä mutta kasvot ovat suurin esiintymisalue. Varsinaista vaaraahan maksaläiskistä ei sellaisenaan ole mutta jotkut kokevat ne esteettisenä haittana. Pigmenttiläiskien… Lue lisää
Häät – kauneuden ja ihonhoidon muistilista
Varmasti jokainen morsian haluaa näyttää hääpäivänä parhaimmaltaan. Jotta tämä onnistuisi, kannattaa kauneudenhoitokalenteri suunnitella yhtä huolellisesti kuin catering, musiikki ja juhlapaikan somistus. Viimeksi mainittuihin en ota kantaa, mutta tässä on kauneuden- ja ihonhoidon muistilista häihin valmistautuvalle morsiamelle. Ja vähän sulhasellekin. Yksi vuosi ennen häitä Mikäli ihossa on erilaisia häiriötiloja, kuten pigmentaatiota, aknea tai aknearpia, kannattaa ottaa… Lue lisää