flowerflowerflowerflower
Esittely

Moikka,

Minä olen Ville Äikäs, SKY-CIDESCO-erikoiskosmetologi ja meikkaaja-maskeeraaja, mutta ystäväni ovat antaneet minulle tittelin kauneuden ja hyvän olon lähettiläs.

Perustani kauneudenhoitoalalle on luotu Turussa, Turku Beauty Institutessa, Ihanan Eija Rosenbergin johdolla. Kosmetologiksi valmistuin jouluksi 2002. Suoritin myös yli neljässäkymmenessä maassa virallisen kansainvälisen CIDESCO-kosmetologitutkinnon.

Kosmetologikoulun jälkeen halusin täydentää osaamistani ja niin tie vei Helsinkiin. Maker school of professionals oli opinahjo, jossa Suomen parhaat ( tai ehkä jopa koko maailman parhaat) opettajat suurella kärsivällisyydellä opettivat että mihin ne varjot nyt laitetaan ja mikä onkaan se poskipunan oikea paikka. Todistuksen sain kouraan joulukuussa 2004.

2012 suoritin kosmetiikkaneuvojan osatutkinnon sekä yrittäjän ammattitutkinnon, 2014 näyttötutkintomestarin koulutuksen ja 2016 sain pakettiin kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon, jossa opintoni painottuivat kauneudenhoitoalan palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen. 2019 suoritin jalkojenhoidon ammattitutkinnon ja Laurean avoimessa ammattikorkeakoulussa olen opiskellut estenomin opintoihin kuuluvia kursseja.

Työhistoria onkin sitten sangen moninainen!

Ilokseni olen saanut toimia kosmetiikkamyyjänä sekä eri kosmetiikkamyymälöissä että eri merkeillä maissa ja merillä.

Vuodesta 2009 olen tehnyt myös hoitavan kosmetologin töitä eri osoitteissa. Tällä hetkellä olen sopimusyrittäjänä Eirassa kauneushoitola Impressessä sekä Vantaalla kampaamo Pähkinä-Hiuksessa.

Kirjoittaakin olen saanut 2005-2008 ilmestyneeseen Veli-lehteen, satunnaisiin julkaisuihin sen jälkeen ja nyt tällä hetkellä vakituisesti henkiseen hyvinvointiin keskittyvään Minä olen-lehteen sekä hiusalan ammattilehteen Pinniin.

Ja sitten se sekalainen seurakunta erilaisia töitä. Meikkauksen opettamista kosmetologi- ja meikkaajaopiskelijoille sekä myös jo ammatissa toimiville kosmetologeille ja kampaajille, tavaratalo- ja messumeikkaukset, lukuisat meikkaukset ja meikkiopastukset kuluttajille, näyttötutkintoarviointeja mm. Suomen kosmetologikoulussa, Omniassa ja Stadin aikuisopistossa sekä tietenkin kauneuskilpailumeikkaukset, sillä toimin Miss Suomi-kisojen päämeikkaajana 2010-2017. Olen myös luennoinut ihonhoidosta ja meikkaamisesta kuluttajille sekä mm. farmaseuteille. Viimeisin lisäys on työssäoppimisen ohjaajana sekä ehostuksen ja jalkojenhoidon opettajana toimiminen Suomen Kosmetologikoulussa

Yksi mielenkiintoisimmista projekteista oli Hotel & Spa Resort Järvisydämen hoitolan suunnittelu. Tämä kertakaikkisen ainutlaatuinen kylpylä on kallioon louhittu ja minulla oli ilo ja kunnia päästä suunnittelemaan kylpylän kauneushoitolassa tehtävät hoidot. Tästä kerron lisää omassa postauksessa blogin puolella.

Vuosina 2012-2019 olin The Professional Make Up Artists of FinlandSuomen Maskeeraajat ry:n hallituksen jäsen, ensin 2012-2015 koulutusvastaavana ja vuosina 2016 & 2018 puheenjohtaja.

Samoin vuosina 2012-2018 olin Suomen Kosmetologien Yhdistyksen  hallituksen jäsen, ensin vuoden hallituksen varajäsenenä ja 2013 alkaen hallituksen varsinaisena jäsenenä. 2014-2016 toimin myös hallituksen kokousten sihteerinä.

2018-2019 olin Suomen CIDESCO ry:n hallituksen jäsen sihteerin ja varapuheenjohtajan pestillä.

Hius- ja kauneudenhoitoalan työelämätoimikunnan jäsenenä ja varapuheenjohtajana toimin kolmivuotiskauden 2021-2023.

Paljon on vielä ammatillisia haaveita toteutumatta ja mielenkiintoiset projektit odottavat tekijäänsä mutta onneksi on aikaa.

Tavoitteeni on auttaa ihmisiä hoitamaan itseään parhaalla mahdollisella tavalla ja kenties löytämään juuri itselleen parhaiten sopivan meikki- ja ihonhoitorutiinin.

Yrityksiä haluan auttaa menestymään paremmin parinkymmenen vuoden kokemukseni pohjalta erilaisissa kosmetiikka-alan tehtävissä sekä auttaa levittämään kosmetiikan ilosanomaa. Mikäli siis kaipaat kosmetiikkakonsultointia, apua sisällöntuotannossa, lehdistötiedotteiden tekemisessä tai haluat tehdä blogiyhteistyötä, tässä minä olen. Ammattitaitoni on kaupan.

Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssani, ota yhteyttä
ville.aikas@gmail.com tai 0503292820

 

Löydät minut myös
Facebookista ja Instagramista.

Updating…
  • Ostoskori on tyhjä.